Nyúlfarm

A „zsidó gének” már az indiánokat sem kímélik

2012. október 03. 12:11 - CaptainBunny

Amitől minden valamirevaló jobbikos retteg, az most utolérte egy coloradói indiántörzs tagjait: kiderült ugyanis, hogy olyan genetikai mutációt hordoznak, amely kimondottan a zsidókra jellemző.

Egy nemzetközi kutatás keretein belül éppen a BRCA1 (breast cancer 1 – mellrák 1) nevezetű gén egyik mutációját vizsgálták, amikor is egy eredetileg Mexikóból származó, de már az Egyesült Államokba áttelepedett indiántörzs tagjai között olyan mutációt találtak, amely specifikus az askenázi zsidókra. A felfedezést követően Eitan Friedman izraeli kutató és kollégái arra kerestek választ, hogy miféle eredete is lehet ennek az őslakosságnak, és hogyan keveredhetett a génállományukba a „zsidó mutáció".

url_1.jpgA képet innen nyúltuk: http://www.allmovie.com

A kutatók alaposan meg is vizsgálták az esetet, és arra jutottak, hogy valószínűleg egy olyan zsidó örökítette tovább ezt a fajta mutációt a mit sem sejtő indiánoknak, aki Kolumbusz nyomán érkezhetett Közép- vagy Dél-Amerikába, miután a XV. század végén elüldözték a zsidókat Spanyolországból és Portugáliából. „A vizsgálat bebizonyította, hogy az indiánokban talált mutáció ugyanattól az ősapa-zsidótól származik" - mondta Friedman a Haaretz nevezetű izraeli napilapnak. A coloradói Mesa Verde vidékén élő indiántörzsek egy része Dél-Amerikából és Mexikóból vándorolt az Egyesült Államokba, pont azokról a területekről, ahová Kolumbusz is eljutott utazásai során. Kolumbusz hajóin pedig elüldözött zsidók is utaztak, csakúgy mint az olasz útjai nyomán járók vitorlásain, és feltehetőleg az egyikük lehetett az askenázi mutációt hordozó indiánok őse.

Az indiánok persze egy cseppen sem jártak azzal jól, hogy megörökölhették ezt a fajta mutációt. A BRCA1 gén különböző mutációi ugyanis a mell- és a petefészekrák kialakulásában játszanak szerepet. Az ilyen mutációkkal rendelkező nőknél például 60 százalékkal nagyobb a mellrák kialakulásának kockázata, illetve 55 százalékkal nagyobb eséllyel lehet petefészekrákjuk. A hibás gén ráadásul apai és anyai ágon is öröklődik, így a mellrákra hajlamos nők fele az apjától kapja a mutációt. A BRCA1 mutációja nem csak a nőknek okozhat problémát, a férfiakban kialakult mellrákért és prosztatarákért is felelős lehet. Amikor a BRCA1 normálisan működik, akkor többek között a hibás DNS kijavításában és a sejtciklus megfelelő működésének ellenőrzésében vesz részt. Amikor egy ilyen génben mutáció keletkezik, azaz meghibásodik, nem fogja tudni ellátni eredeti funkcióját, a sejtek pedig elszaporodnak, vagyis tumor keletkezik.

A BRCA1 különböző mutációi elég népcsoport-specifikusak, így léteznek német, török, zsidó vagy éppen magyar származásúakra jellemző mutációk is. A három askenázi mutációnak nevezett verzió például már több száz éve öröklődik tovább, és az askenázi zsidó származású nők mindegy 2-2,5 százalékában megtalálható valamelyik, ami kiemelkedően magas veszélyezettséget jelent. (A magyar származásúakra jellemző mutációk Magyarország teljes népességének kb. 0,3 százalékában találhatók.)

A „zsidó génekkel" rendelkező indiánokat amúgy nem valószínű, hogy túlságosan is felizgatná a felfedezés. „Nem őriztek meg egyetlen zsidó hagyományt sem, és fogalmuk sem volt zsidó származásukról" - magyarázta Friedman. Viszont a rákot okozó mutáció ellenére is majd 80 százalékos népességnövekedést produkáltak az utóbbi tíz évben.

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://nyulfarm.blog.hu/api/trackback/id/tr744817535

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

János Dunai 2016.09.28. 08:44:21

nato kamat tőzsde nyet.lövetni a hataron bent meg kitakaritani,az ensznek izraelt megszuntetni es eurázsiaból kitiltani mind.ha nem megy akkor a vetojogos zsidó figurat megszüntetni es uj enszet vetójognélkülit.
süti beállítások módosítása